به گزارش مشرق، شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روز جمعه در جریان دیدارش با «اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا از قرار گرفتن نام بانک مرکزی ایران و صندوق توسعه ملی ایران و شرکت اعتماد تجارت پارس در فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا خبر داد.
ترامپ که در پی حمله پهپادی نیروهای یمنی به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو، ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرده و از وضع تحریمهای جدید علیه ایران خبر داده بود، پس از اعلام خبر تحریم بانک مرکزی ایران مدعی شد که این تحریم بزرگترین تحریمی است که تاکنون علیه یک کشور وضع شده است.
دولت ترامپ از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت 97 تاکنون تحریمهای مختلفی را علیه ایران وضع کرده و برای همراه کردن سایر کشورها با تحریمهای غیرقانونی خود به تهدید و ارعاب متوسل شده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اوایل اردیبهشتماه در اظهاراتی در در نشست مؤسسه «جامعه آسیا» با اشاره به اینکه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد بر عادیسازی روابط تجاری کشورها با ایران تأکید دارد، از اینکه آمریکا بهعنوان یک عضو دائم شورای امنیت از دیگر کشورها میخواهد روابط تجاری خود با ایران را قطع کنند بهشدت انتقاد کرد.
وی در این باره گفت: « من 40 سال است که با سازمان ملل متحد سر و کار دارم و تا آنجا که میدانم این اولین بار است که یک عضو دائم شورای امنیت آشکارا از دیگر کشورها میخواهد قطعنامه شورای امنیت را نقض کنند و حتی آنها را تهدید به مجازات میکند. من فکر میکنم این ایران نیست که باید تصمیمی در این خصوص بگیرد، بلکه جامعه بینالملل باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد اجازه دهد این روند ادامه یابد یا اینکه میخواهد آن را متوقف کند.»
اگرچه تحریمهای آمریکا مشکلاتی را برای اقتصاد ایران به وجود آورده است، اما بانک جهانی در گزارش اخیر خود پیشبینی کرده است که با تخلیه شدن اثر تحریمها، نرخ رشد اقتصادی ایران از سال 2020 (1399 شمسی) بار دیگر مثبت خواهد شد.
چندی پیش شبکه آمریکایی بلومبرگ نیز در گزارشی تأکید کرده بود که سیاست تحریم علیه ایران به آخر خط رسیده و آمریکا گزینههای زیادی برای اعمال تحریمهای بیشتر در اختیار ندارد.
البته آمریکا طی ماههای اخیر نیز تحریمهایی با هدف جنگ روانی و نشان دادن اینکه هنوز گزینههایی را برای اعمال فشار بر اقتصاد ایران در اختیار دارد وضع کرده است، اما تحولات اخیر اقتصاد ایران و معکوس شدن روند صعودی نرخ ارز حاکی از این است که تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران حتی در حد تقویت اثر تحریمهای پیشین نیز مؤثر واقع نشدهاند.